Szaszłyki z schabem i papryką

3.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50dag schabu
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    1 większa cebula

    Marynata
    4-5 łyżek oleju
    Przyprawa do mięsa – ulubiona mieszanka
    Sól, pieprz
    Czosnek granulowany
    Słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Roladki schabowe

Szaszłyki z schabem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce.
    Schab myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie kawałki w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut.
    Cebulę obieramy, paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion, warzywa kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu schabowi.
    Na patyczki nadziewamy marynowane kawałki schabu, kawałki cebuli i papryki.
    Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Papryka Cebula Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować