Szaszłyki owinięte schabem

5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo szybciutko i prosto się robi a na patyczek można nadziewać dowolne kompozycje.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Kilka czarnych oliwek
    • Kilka pieczarek marynowanych
    • 1 berlinka
    • 2 ogórki małe konserwowe
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Wykałaczki do szaszłyków
    • Bułka tarta do panierki
    • Jajko
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Szaszłyki owinięte schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy
    Doprawiamy pieprzem oraz sola.
  • szaszłyk 2. Na wykałaczkę nadziewamy na przemian, pokrojony w plastry ogórek, pokrojoną berlinkę, oliwkę, pieczarkę.
  • 3. Układamy na środku mięsa.
  • roladki 4. Zawijamy ciasno roladki.
  • jajko 5. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka 6. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • roladki 8. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    Po upieczeniu wyjmujemy patyczki i kroimy wzdłuż.
    Szaszłyki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na: schab pieczony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować