Szaszłyki z indyka

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z indyka
    20 g oleju sezamowy
    30 g sosu sojowy
    20 g sezamu
    imbir
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przekąski

Szaszłyki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wkładamy do miski.
    2. Dodajemy posiekany szczypiorek.
    3. Dodajemy posiekany imbir.
    4. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy.
    5. Całość dokładnie mieszamy.
    6. Formujemy małe kulki.
    7. Nabijamy na patyczki.
    8. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy.
    9. Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie.
    10. Ułożone na talerzu są gotowe do zjedzenia, Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować