Szaszłyki z piersi indyka

4.5 (176 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Soczysty szaszłyk z indyka

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z indyka: 1 sztuka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 2 szczypty
    - przyprawa do drobiu: 0.5 łyżeczki
    - oliwa: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - papryka strąk: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok

Szaszłyki z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w równą sporą kostkę, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na kilka godzin.

    Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę tez na kawałki (rozwarstwić). Na szpadki do szaszłyków nałożyć mięso na przemian z cebulą i papryką, piec na grillu do zrumienienia...
    Podawać z sałatą i ziemniakami z piekarnika .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować