PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Szaszłyki w cieście piwnymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/43/b87a10d9ef18615e780102554643d2e58b190d38.jpeg38402160http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/szaszlyki-w-ciescie-piwnym
pierś z kurczaka
papryka żółta
papryka czerwona
cebula
kilka kabanosów
0,5 kg boczku wędzonego
Ciasto piwne:
piwo
mąka
jajko
sól
pieprz
proszek do pieczenia
Wykałaczki do szaszłyków
Olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Szaszłyki w cieście piwnym
1.
Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kabanosy i boczek kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Na wykałaczki nabijamy pokrojone warzywa, mięso, kabanosy i boczek.
Ciasto: do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy całe jajko, dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, sól, pieprz. Łączymy składniki mieszając dolewając w miedzy czasie po trochu piwa tak żeby ciasto wyszło bardziej gęste niż na naleśniki. ciasto nie może być za rzadkie, musi obtoczyć szaszłyk nie może z niego spłynąć. smażymy na rozgrzanym głębokim oleju.
Porady
Najlepiej smakują z frytkami keczupem i sosem czosnkowym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze