Szaszłyki w cieście piwnym

4.5 (152 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gotowe w kilka chwil

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    papryka żółta
    papryka czerwona
    cebula
    kilka kabanosów
    0,5 kg boczku wędzonego
    Ciasto piwne:
    piwo
    mąka
    jajko
    sól
    pieprz
    proszek do pieczenia
    Wykałaczki do szaszłyków
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Szaszłyki w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kabanosy i boczek kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Na wykałaczki nabijamy pokrojone warzywa, mięso, kabanosy i boczek.
    Ciasto: do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy całe jajko, dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, sól, pieprz. Łączymy składniki mieszając dolewając w miedzy czasie po trochu piwa tak żeby ciasto wyszło bardziej gęste niż na naleśniki. ciasto nie może być za rzadkie, musi obtoczyć szaszłyk nie może z niego spłynąć. smażymy na rozgrzanym głębokim oleju.

Porady

Najlepiej smakują z frytkami keczupem i sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować