Kurczak w cieście piwnym

4.92 (191 ocen)

Delikatne i chrupiąca panierka świetnie komponuję się ze smakiem fileta

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    olej
    mąka

    Ciasto piwne:
    1/2 szklanki wody gazowanej
    3/4 szklanki piwa
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

Wystaw ocenę:

4.92 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa Ciasto piwne

Kurczak w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki na ciasto oprócz piwa miksujemy i pomału wlewamy piwo, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy najpierw w mące a następnie zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.

Porady

Ciasto będzie rzadkie ale za to jest bardzo delikatne i chrupiące

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować