PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gołąbki z mięsem i ryżemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/43/495444cb687af31f2b7106c735445b1c79a42068.jpeg38402160http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/golabki-z-miesem-i-ryzem-1
1.
Kapustę parzymy. Przygotowujemy liście do faszerowania.
Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mielimy przez drobne sito na maszynce do mięsa. dodajemy do mięsa sól, pieprz, jajko, bułkę(wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą), łyżeczkę przecieru pomidorowego, startą na tarce małą cebulę. dodajemy ugotowany i ostudzony ryż ( nie cały woreczek). Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym mięsem faszerujemy liście młodej kapusty i zwijamy gołąbki. Zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i gotujemy ok 40minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze