Kurczak w cieście piwnym

4.44 (150 ocen)

Chrupiący filet w smakowitej panierce.Przepyszne !

Składniki:


  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    2 jajka
    1 szklanka piwa
    1 1/4 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Piwa

Kurczak w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej piwo, wbij jajka i wsyp mąkę. Dokładnie zmiksuj składniki. Filet opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Filety obtaczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować