Szaszłyki idealne na grilla

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Ja je uwielbiam, bo można nadziać na patyczki wszystko co lubimy. U mnie jest to przeważnie kurczak i warzywa, ale szynka wieprzowa, boczek i inne przysmaki będą świetnie smakowały. Można sobie poszaleć.

  • 60 min

Składniki:

  • * filet z kurczaka
    * cukinia
    * pieczarki
    * cebula czerwona
    * cebula żółta
    * papryka czerwona
    * 2 łyżki przyprawy do szaszłyków
    * 3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki idealne na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w większą kostkę, przyprawić, dodać oliwę i odstawić na godzinę. Warzywa pokroić na mniej więcej równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć i na przemian nadziewać wszystkie składniki. Piec na grillu, najlepiej na aluminiowych tackach bądź folii aż do miękkości mięsa. Podawać z sosem tzatziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować