Szaszłyki drobiowe trochę owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety piersi rozkroić tak, żeby powstał równy płat, który przez folię spożywczą należy delikatnie rozbić. Przyprawić do smaku solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na jednym płacie ułożyć maliny oraz połowę rozkruszonego sera z pleśnią, polać miodem i zawinąć w ciasną roladę, spiąć wykałaczkami.
2.Drugą roladę przygotować tak samo tylko z brzoskwinią, którą kroimy w ćwiartki.
Roladki obsmażyć krótko na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron, przykryć i dusić ok. 10 min. Następnie pokroić na plastry i nadziać na patyki do szaszłyków.
3.Sos:
W rondelku rozgotować maliny dodać masło i ocet balsamiczny, gotować aż płyn się trochę zredukuje, dosłodzić miodem. Można przecedzić ale nie jest to konieczne.
Komentarze