Szarlotka na serku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Lekka, krucha i smakowita szarlotka w nowej wersji

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    125 gramów masła
    2 jajka
    250 gram mąki krupczatki
    100 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
    200 gr serka homogenizowanego waniliowego
    3 łyżki cukru kokosowego
    Skórka z połówki cytryny
    5 Szarych Renet
    2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
    Łyżeczka cynamonu
    2 łyżki cukru trzcinowego

    Ewentualnie cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka na serku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekam masło z jajkami i cukrem. Dodaję obie mąki i startą skórkę z cytryny. Na sam koniec zostawiam sobie serek, dodaję go do ciasta i zagniatam gładkie ciasto. Chłodzę je minimum godzinę w lodówce.
    Jabłka myję kroję na połówki.
    Ciasto dzielę na dwie części, wałkuję je na wielkość blaszki do pieczenia. Formę wykładam papierem do pieczenia, przekładam pierwszą część ciasta. Na cieście kładę jabłka wypukłością do góry, posypuję je cukrem z wanilią i cynamonem, przykrywam drugą częścią ciasta i posypuję wierzch cukrem trzcinowy. Ciasto piekę około 35 minut w 170 stopniach.
    Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować