Syrop z mięty

  • wyświetlono: 4604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 1

Ma intensywny smak i zapach -jeden z moich ulubionych syropków :)

Violetka76

Składniki

600 ml lekko uciśniętych listków mięty,
600 ml wody,
2 szklanki cukru,
sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop z mięty

  • 1. Miętę opłukać, osuszyć i oderwać listki. Wrzucić do naczynia, zalać przegotowaną gorącą wodą i odstawić na około 12 godzin. Po tym czasie odcedzić i wycisnąć przez ściereczkę miętę. Dodać sok z cytryny, cukier i gotować na małym ogniu do czasu, aż syrop uzyska pożądaną przez nas gęstość.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimiętasyrop miętowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1uvfye6

Dodane przez: paolineczka

Syrop z lawendy

Idealny do ciast, deserów czy herbaty....

image-14q19hi

Dodane przez: kamila19851

Syrop z zielonych szyszek sosny

Syrop pomocny w zwalczaniu pierwszych...

syrop z szyszek świerkowych

Dodane przez: beholder

syrop z szyszek sosnowych

Świetne lekarstwo na zimowe przeziębienia....

Syrop z malin

Dodane przez: kamilab

Syrop z malin

Pyszny,tani ,naturalny sposób na...

Syrop z mniszka lekarskiego

Dodane przez: Świeca Urszula

Syrop z mniszka lekarskiego

Polecam syrop z mniszka lekarskiego....

syrop z mniszka lekarskiego

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Syrop z mniszka lekarskiego

jest skarbnicą witamin, minerałów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE