Syrop z mięty

5 (177 ocen)

Ma intensywny smak i zapach -jeden z moich ulubionych syropków :)

Składniki:

  • 600 ml lekko uciśniętych listków mięty,
    600 ml wody,
    2 szklanki cukru,
    sok z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Syrop z mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę opłukać, osuszyć i oderwać listki. Wrzucić do naczynia, zalać przegotowaną gorącą wodą i odstawić na około 12 godzin. Po tym czasie odcedzić i wycisnąć przez ściereczkę miętę. Dodać sok z cytryny, cukier i gotować na małym ogniu do czasu, aż syrop uzyska pożądaną przez nas gęstość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować