Syrop tymiankowo-szałwiowy

4.49 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Ta mikstura świetnie się sprawdza w sezonie grypowym. Leczą się nią w mojej rodzinie kolejne pokolenia.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl. niegazowanej wody mineralnej
    mała cebula
    łyżka suszonego tymianku
    łyżka suszonej szałwii
    łyżka brązowego cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje

Syrop tymiankowo-szałwiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy z tymiankiem i szałwią. Wsypujemy cukier i zalewamy wodą. Podgrzewamy ok. 5 minut na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Lekko studzimy.
  • 2. Syrop przecedzamy przez gęste sito lub gazę. Przelewamy do słoika. Zakręcamy. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
  • 3. Należy uważać, aby syropu nie doprowadzić do wrzenia. Podajemy w temp. pokojowej lub lekko podgrzany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować