Świąteczne cynamonowe ciasteczka które rozpływają sie w ustach :) Moga nie tylko być pałaszowane w święta. Są tak pyszne że można je jeść przez cały rok :)
Świąteczne ciasteczka cynamonowe :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon wymieszać z cukrem i posiekać z masłem. Dodać jajo i suche rodzynki i szybko zagnieść. Można wałkować ciasto, podsypując je mąką, żeby się nie przyklejało do blatu i wycinać foremkami różne kształty. Ciasteczka piecze się dość krótko, jakieś 10 minut, nie pozwalając, żeby się przyrumieniły, bo mogą być za twarde. Trochę podrosną w piekarniku, więc nie należy ich kłaść bardzo blisko siebie. Temperatura około 180 stopni, wyciągamy, kiedy naciśnięte na środku palcem będą się lekko uginać, ale spód będzie lekko złoty.
Komentarze