Surówka ze smażonej kapusty kiszonej z miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka ze smażonej kiszonej kapusty z dodatkiem miodu. Idealna do kotleta schabowego lub drobiowego, smażona na patelni na której smażyły się kotlety, gotowa w kilka minut.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
    1 cebula
    2 łyżki płynnego miodu
    Sok z cytryny
    Pęczek natki pietruszki
    1 marchewka
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka ze smażonej kapusty kiszonej z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
    Kapustę odciśnij i pokrój.
    Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Na patelni na której smażyły się kotlety dodaj łyżkę oleju i miód, następnie cebulę i smaż około 5 minut, po tym czasie dodajemy kapustę i marchewkę , dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Smaż około 3 minuty.
    Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Porady

Podawaj z ziemniakami i kotletem schabowym lub drobiowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować