Surówka z zielonych szparagów

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zielone szparagi można jeść na surowo, dlatego zrobiłam z nich pyszną, chrupiącą surówkę.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g zielonych szparagów
    sok i skórka z połowy cytryny
    olej, użyłam rydzowego, ale może być również z awokado, lniany lub inny wasz ulubiony
    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z zielonych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Skrapiamy je sokiem z cytryny, olejem oraz posypujemy skórką cytrynową, solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Taka surówka to idealne dopełnienie dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować