Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dodatek białej rzodkwi sprawia, że surówka z marchewki jest bardziej wyrazista w smaku.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchewka 1 sztuka
    rzodkiew biała 150 gramów
    jabłko 1/2 sztuki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    jogurt naturalny 2 łyżeczki
    oliwa z oliwek 1 łyżka
    sól
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i białą rzodkiew obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.
    Dodać jogurt naturalny, oliwę i sok z cytryny. Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała rzodkiew Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować