Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

  • wyświetlono: 260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Dodatek białej rzodkwi sprawia, że surówka z marchewki jest bardziej wyrazista w smaku.

moje zdjęcie1
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

marchewka 1 sztuka
rzodkiew biała 150 gramów
jabłko 1/2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
jogurt naturalny 2 łyżeczki
oliwa z oliwek 1 łyżka
sól
pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

  • 1. Marchewkę i białą rzodkiew obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Wymieszać.
    Dodać jogurt naturalny, oliwę i sok z cytryny. Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać jako dodatek do obiadu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marchewkasurówka do obiadubiała rzodkiew

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Surówka z białej rzodkwi

Szybko ją się robi.Nadaję do obiadu.Polecam...

surówka

Dodane przez: Be Positive

Surówka z białej kapusty, marchewki i rzodkiewki

Pyszna surówka pasująca zarówno...

Surówka z białej rzodkwi

Dodane przez: Henryka

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

Bardzo ładnie wygląda, a jeszcze...

Surówka z białej rzodkwi z ogórkiem i koperkiem

Dodane przez: rena123

Surówka z białej rzodkwi z ogórkiem i koperkiem

Szybka i pyszna surówka z dodatkiem...

Surówka z białej rzodkwi i czerwonej cebuli

Dodane przez: Aneta_77

Surówka z białej rzodkwi, czerwonej cebuli...

Dosyć ostra, dzięki cebuli ale...

Surówka z rzodkwi i ogórka

Dodane przez: Goszka

Surówka z rzodkwi i ogórka

Troszkę lata na przedwiośniu, a...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE