Surówka z rzodkwi i szczypiorku

4.99 (168 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu surówka.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 białe rzodkwie
    5-6 rzodkiewek
    szczypiorek-pół pęczka
    majonez-2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.99 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka z rzodkwi i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkwie umyć i obrać, rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać posiekany szczypiorek. Wymieszać wszystko z majonezem.

Porady

Ja już nie doprawiałam surówki, gdyż rzodkiewki są dla mnie wystarczająco ostre w smaku. Można ewentualnie delikatnie doprawić według swojego smaku :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować