Surówka z jajkiem

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jest wspaniała i jako przekąska, i dodatek do drugiego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • ● op. mieszanki sałat
    ● pęczek rzodkiewek
    ● ogórek
    ● puszka kukurydzy
    ● 3 jajka
    Sos: 6 łyżek oleju
    ● sosy sałatkowe: włoski i koperkowo-ziołowy
    ● po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Surówki Jajko

Surówka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i drobno kroimy.
  • 2. Rzodkiewki i ogórka myjemy i osuszamy. Kroimy w ćwierćplasterki. Z mieszanką sałat przekładamy do miski.
  • 3. Kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy. Następnie razem z jajkami dodajemy do warzyw. Delikatnie mieszamy.
  • 4. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy sosy sałatkowe wymieszane z olejem. Dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować