PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Surówka z czerwonej kapustyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/17/c76d510087a924143a2f41067367376cad35f9ea.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-czerwonej-kapusty-53
1.
Kapuste po oplukaniu szatkujemy jak najcieniej.
Ogorek, jabłko,marchewki obieramy ze skorki.
Por kroimy w cienkie piorka.
2.
Poszatkowana kapuste solimy i ugniatamy reką ok 3 minut, az kapusta pusci sok.Odstawiamy na chwilę.I znow ugniatamy.Kapusta powinna stracic swoja jedrnosc,dzieki czemu nie bedzie zbyt twarda.
Jabłko, marchewke i ogorek scieramy na tarce na duzych oczkach.
Por przelewamy wrzątkiem.
Warzywa dodajemy do kapusty, dodajemy sok z cytryny,cukier,ocet, pieprz,ew.jeszcze sol.Mieszamy wszystko.Dodajemy majonez.Ponownie mieszamy.
Podajemy jako dodatek do obiadu.
Porady
Do surowki mozna dodac posiekana natke pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze