Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Smaczna i szybka surówka z czerwonej kapusty z cebulą i jabłkiem, idealna do obiadu. Często podaję ją do pieczonego lub duszonego mięsa.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty czerwonej

    1 jabłko

    1 mała cebula

    sól,pieprz

    cukier

    sok z cytryny

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, osuszamy, szatkujemy na szatkownicy lub kroimy nożem, lekko solimy, odstawiamy na pół godziny żeby kapusta puściła sok. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z cytryny, wlewamy olej i doprawiamy do smaku cukrem oraz pieprzem. Ponownie wszystko mieszamy, wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować