Surówka koperkowa z młodej kapusty

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

młoda kapusta i koperek to połączenie idealne

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 marchew
    1 pęczek koperku
    sok z 1 cytryny
    cukier do smaku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka koperkowa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Przekroić ją na 4 części. Usunąć środki a resztę poszatkować lub pokroić nożem w cienkie paski. Posypać solą, wymieszać i odstawić do czasu, aż kapusta puści sok. Następnie sok odcisnąć i wylać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Marchewkę obrać z zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać do kapusty razem z koperkiem, sokiem z cytryny oraz cukrem do smaku. Dokładnie razem wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować