Surówka koperkowa z młodej kapusty

5 (167 ocen)

  • 20 min

Ta surówka jest banalnie prosta do przygotowania. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu czy grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • • Pół główki młodej kapusty,
    • 1 łyżeczka soli,
    • 1 mała cebula,
    • 3 łyżki posiekanego koperku,
    • 1 płaska łyżeczka cukru,
    • 1-2 łyżeczki soku z cytryny,
    • 1 łyżka oleju słonecznikowego,
    • pieprz
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka koperkowa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do dużej miski. Oprószamy ją 1 łyżeczką soli. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę. Do kapusty dodajemy cebulę i koperek, cukier i sok z cytryny. Kapustę dokładnie mieszamy lub wygniatamy ręką przez chwilę, aby dobrze połączyła się z pozostałymi składnikami. Na końcu dodajemy olej, szczyptę pieprzu i mieszamy do połączenia. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować