Surówka do obiadu i nie tylko

4.5 (22 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu surówka którą ze smakiem każdy zje. Surówka z kapusty białej, marchewki i pora doprawiona octem, cukrem i majonezem. Smak surówki nie do opisania po prostu pyszna.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta biała 1/4 główki, (można z większej ilości),
    marchewki 2,
    por 1 biała część z kawałkiem zielonej ,
    sól i pieprz do smaku,
    cukier do smaku,
    ocet według uznania do smaku,
    majonez,
Wystaw ocenę:

4.5 (22 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka do obiadu i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą oczyścić, pokroić w ćwiartki , a następnie drobniutko poszatkować.
    Włożyć do miski lekko zasolić i odstawić na 30 minut, po czym odcisnąć sok.
    Do kapusty dodać pokrojony w półplasterki por i startą na tarce (grube oczka) marchewkę.
    Całość wymieszać, doprawić pieprzem i solą oraz octem i cukrem.
    Dodać majonez i ponownie wymieszać do połączenia wszystkich składników.
    Smak surówki ma być słodko - kwaśny.
    Surówkę przełożyć do szklanej salaterki i udekorować według uznania.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować