Surówka brokułowo-kalafiorowa z pomidorem i koperkiem

5 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i zdrowa. Sprawdzi się do dań z grilla. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu, ale nie tylko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki: na 4 porcje
    • 200 g różyczek kalafiora,
    • 50 g różyczek brokułu,
    • 2 pomidory (u mnie czerwony i żółty),
    • 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych,
    • ½ pęczka świeżego koperku,
    • 40 g cebuli,
    sos:
    • 10 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
    • ok. 1 łyżeczka cukru,
    • ok. ½ łyżeczki soli,
    • 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu ,
    • 80 - 100 g majonezu,
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka brokułowo-kalafiorowa z pomidorem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora i brokuła rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub drobno kroimy.
    Pomidory kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Cebulę drobno kroimy.
    Składniki na sos dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki łączymy z sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować