Pyszna i zdrowa. Sprawdzi się do dań z grilla. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu, ale nie tylko.
15 min
Dla 4 osób
Składniki:
Składniki: na 4 porcje
• 200 g różyczek kalafiora,
• 50 g różyczek brokułu,
• 2 pomidory (u mnie czerwony i żółty),
• 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych,
• ½ pęczka świeżego koperku,
• 40 g cebuli,
sos:
• 10 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
• ok. 1 łyżeczka cukru,
• ok. ½ łyżeczki soli,
• 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu ,
• 80 - 100 g majonezu,
Surówka brokułowo-kalafiorowa z pomidorem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora i brokuła rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub drobno kroimy.
Pomidory kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Cebulę drobno kroimy.
Składniki na sos dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki łączymy z sosem. Smacznego!
Komentarze