"STROGONOW DROBIOWY"

4.5 (171 ocen)

  • 40 min

Tej potrawy nauczyłam się pracując w trakcie studiów (żeby zarobić na czesne)w pizzerii. Jest samczna i łatwa do wykonania

  • 40 min

Składniki:

  • 1 PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA
    400 ML LUB WIĘCEJ ŚMIETANY 18% LUB 30% (W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBANIA)
    KILKA RÓŻYCZEK BROKUŁA
    1 ŁYŻKA MASŁA
    PRZYPRAWY
    MĄKA PSZENNA DO OBTOCZENIA MIĘSA
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

"strogonow drobiowy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. OBGOTOWAĆ W LEKKO OSOLONEJ WODZIE BROKUŁĘ.ODSĄCZYĆ
  • 2. PIERŚ POKROIĆ W PASKI OK 1,5 CM
    I OBSYPAĆ PRZYPRAWAMI NP. VEGETA, PIEPRZ, SÓL, PAPRYKA.
    NA PATELNI ROZPUŚCIĆ MASŁO, A NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ KAWAŁKI MIĘSA UPRZEDNIO OBTOCZONE W MĄCE I OBSMAŻYĆ CHWILKĘ.

  • 3. DO ZARUMIENIONYCH KAWAŁKÓW PIERSI WLAĆ ŚMIETANĘ WYMIESZANĄ Z KOPERKIEM I ODROBINĄ PRZYPRAW ORAZ WCZEŚNIEJ OBGOTOWANE RÓŻYCZKI BROKUŁY.PODDUSIĆ CHWILKE NA PATELNI.

Porady

PODAWAĆ Z FRYTKAMI LUB ZIEMNIAKAMI ORAZ SURÓWKA NP. COLESŁAV.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować