SPECJAL PODLASIA MARCINEK LANY

4.48 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min

JEST TO PYSZNE CIASTO KTORE NA PODLASIU KROLUJE NA WSZYSTKICH UROCZYSTOSCIACH

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 SZKL MAKI PSZENNEJ,PIL SZKL MAKI ZIEMNIACZANEJ ,ROZTOPIONA OSTUDZONA MARGARYNA,6 JAJEK,1 SZKL CUKRU,2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 0,5 LITRA SMIETANKI KREMOWEJ 0.5 LITRA SMIETANKI 18 PROCENT OPAKOWANIE SNIEZKI ODROBINA SOKU Z CYTRYNY
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Specjal podlasia marcinek lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. `WSZYSTKIE SKLADNIKI LACZE ZE SOBA ZA POMOCA MIKSERA ,POWINNO WYJSC CIASTO O KONSYSTENCJI CIUT GESTRZEJ NIZ NALESNIKOWE .W OKRAGLEJ BLASZCE WYLEWAM CIENKA WARSTWE CIASTA I PIEKE NA CIEMNO ZLOTY KOLOR W 180 STOPNIACH I TAK DO WYKORZYSTANIA CIASTA U MNIE FORMA 20 CM WYSZLO 12 PLACKOW UBIJAM SMIETANY ZE SNIEZKA I SOKIEM Z CYTRYNY I PRZEKLADAM KREMEM ZIMNE PLACKI CALE CIASTO OBSMAROWUJE SMIETANA I OBSYPUJE BULKA TARTA DEKORUJE ZA POMOCA SZABLONU I SITKA KAKAO

Porady

PLACKI LEPIEJ PIEC NA PAPIERZE NIZ W NATLUSZCZONEJ BLASZCE ZAMIAST SMIETANY MOZNA JAKO KREMU UZYC GOTOWANEJ MASY SEROWEJ BEDZIE MARCINEK SEROWY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować