CIASTO WALI z galaretką i herbatnikami

4.5 (184 ocen)

  • 6 godz.

IDEALNE CIASTO BEZ PIECZENIA PIEKNIE WYGLADA

  • 6 godz.

Składniki:

  • DWIE CZERWONE GALARETKI OKRAGLE BISZKOPTY ,3 PACZKI HERBATNIKOW 2 LYZECZKI ZELATYNY ,3 LYZKI KAKAO,MARGARYNA ,SZKLANKA CUKRU
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto wali z galaretką i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NA POCZATEK PRZYGOTOWUJE GALARETKE W 0.75 L WODY I ODSTAWIAM DO LEKKIEGO STEZENIA ,DO RONDELKA WKLADAM MARGARYNE ROZPUSZCZAM JA I DODAJE SZKLANKE CUKRU MIESZAM DO ROZPUSZCZENIA STARAJAC SIE NIE ZAGOTOWAC MASY ,DO MASY DODAJE 3 LYZKI KAKAO I MIESZAM ,ZELATYNE ROZPUSZCZAM W POL SZKLANECZKI WODY I DODAJE DO MASY MIESZAM ,GDY MASA PRZESTYGNIE DODAJE DO NIEJ 3 PACZKI POKRUSZONYCH HERBATNIKOW STARAJAC SIE ABY NIE BYLY BARDZO DROBNE .MASE Z CIASTKAMI WYLEWAM DO TORTOWNICY LUB INNEJ BLASZKI NA PAPIER DO PIECZENIA NA WIERZCHU MASY UKLADAM BISZKOPTY LEKKO DOCISKAJAC JE DO MASY ODSTAWIAM DO LODOWKI DO STEZENIA GDY DOL BEDZIE ZASTYGNIETY A GALARETKA LEKKO STEZALA WYLEWAM JA NA DOL CIASTA I CHLODZE

Porady

GDY CHCEMY ABY CIASTO BYLO WYZSZE MOZEMY UZYC MNIEJSZEJ BLASZKI LUB UZYC DO MASY KAKAOWEJ 4 PACZKI HERBATNIKOW LUB NP 3 GALARETKI ,UWAZAM ZE CZERWONA GALARETKA NAJLEPIEJ PASUJE KOLORYSTYCZNIE DO SPODU

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować