Spaghetti z mięsem i selerem naciowym

4.5 (162 ocen)

  • 25 min

Spaghetti z mięsem i selerem naciowym

  • 25 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    180 g mięsa mielonego
    1 cebula
    100 g makaronu
    2 łodygi selera naciowego
    pęczek szczypiorku
    pół żółtej papryki
    2 ząbki czosnku
    kilka czarnych oliwek
    sól, pieprz
    szczypta tymianku i imbiru
    łyżeczka ostrej pasty paprykowej
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka sera Ricotta
    opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z mięsem i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim mięso, przyprawić i dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min.
    Seler umyć i pokroić, oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystko do mięsa i chwilę smażyć.
  • Spaghetti z mięsem i selerem naciowym 2. Śmietanę wymieszać z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ). Dobrze wszystko połączyć i na koniec dodać pastę paprykową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać ze sosem, posypać szczypiorkiem i Gorgonzolą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować