Spaghetti z mieloną wołowiną, czerwonym winem i świeżą rukolą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Sos do makaronu spaghetti w nieco innym wydaniu, bo z wołowiną, czerwonym winem i dużą ilością aromatycznych, suszonych ziół i czosnku. Zdrowia i niepowtarzalnego smaku doda świeża rukola zmieszana z makaronem i sosem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400g makaronu spaghetti
    400g mielonej wołowiny
    1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina
    1 duża cebula
    6 ząbków czosnku
    750ml passaty pomidorowej
    2 łyżeczki suszonej bazylii
    3 łyżeczku suszonego oregano
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek
    starty ser cheddar do posypania
    świeża bazylia do dekoracji
    1 op. świeżej rukoli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z mieloną wołowiną, czerwonym winem i świeżą rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przez około 10 minut mięso z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dodajemy czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym wlewamy wino. Dusimy do odparowania. Wlewamy passatę, dodajemy suszoną bazylię, oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.
  • 3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i świeżą rukolą. Posypujemy serem, dekorujemy świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Rukola Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować