Spaghetti z groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatnie muśnięty groszkiem makaron z dodatkiem aromatycznego estragonu. Magiczne danie, choć może tak nie wygląda. Danie zmontowane na prędko po pracy w granicach 23-24. Polecam
Arek Gie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    500 g mrożonego groszku
    1 łyżka masła
    50 ml śmietanki 30%
    1 łyżka estragonu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Spaghetti z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Zostawiamy trochę wody z gotowania makaronu.


    Groszek gotujemy w osolonym wrzątku. Przecieramy przez drobne sito. Przelewamy do garnka dodając masło i estragon. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Wlewamy śmietankę, wrzucamy makaron, podgrzewamy dokładnie łącząc z sosem. W razie potrzeby dodajemy wodę z gotowania, wg uznania.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Podajemy z posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Makaron spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować