Spaghetti z mięsem i groszkiem

4.49 (163 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak zwykle makaron staje na wysokości zadania.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
    200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 szklanka mrożonego groszku
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    500 ml passaty pomidorowej
    sól czosnkowa
    estragon
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Spaghetti z mięsem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy.

    Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulę razem z mięsem mielonym. Przy pomocy drewnianej łyżki rozdrabniamy mięso. Następnie dodajemy passatę oraz groszek. Lekko redukujemy sos, do smaku doprawiamy solą czosnkową, estragonem, solą i pieprzem.

    Do sosu przekładamy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować