Zamiast tradycyjnego ciężkiego spaghetti z sosem mięsnym dziś polecam zdrowszą wersję. Odrobina brokułów, czosnek i suszone pomidory doskonale komponują się z makaronem tworząc wyjątkowy smak.
Spaghetti z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy makaron, gotujemy go na al dente ok 8-10 min.
2.Czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Kiedy się zarumieni dodajemy posiekane pomidory z puszki. Smażymy na małym ogniu po czym dodajemy brokuły i podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem, a gdy są już miękkie odkrywamy, by reszta wody odparowała.
3.Do gotowego sosu dodajemy 2-3 łyżeczki pesto oraz przyprawy.
4.Ugotowany makaron przekładamy do garnka z sosem i dokładnie mieszamy.
Komentarze