Sos z jajek i szczypiorku

4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika ze stołu.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    Pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki musztardy
    Sok z cytryny
    Sól, cukier
Wystaw ocenę:

4 (5 ocen)

Zobacz również:

Majonez Sos śmietanowy

Sos z jajek i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać majonez, jogurt i musztardę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować