Pasta z jajek i szczypiorku

5 (163 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszna pasta, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i chrzanu. Pachnąca szczypiorkiem. Robi się ją dość szybko. Pysznie smakuje ze świeżym pieczywem. Idealna na śniadanie lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    pół pęczka szczypiorku
    musztarda do smaku
    chrzan tarty do smaku
    sól do smaku
    2 łyżki majonezu
    czubryca zielona do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z jajek i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno siekamy.
  • 3. Jajka mieszamy z majonezem i szczypiorkiem, chrzanem i musztardą według uznania. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i czubrycą.
  • 4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Musztarda Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować