Sos tatarski z podgrzybkami

0 (0 ocen)

Najczęściej sos tatarski podajemy do wędlin i jajek. Ja natomiast bardzo lubię go też jako dodatek do kiełbasek z grilla i dlatego u mnie gości kilka razy w roku. Szczególnie polecam na Wielkanoc do jajek.

Składniki:


  • 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych
    6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki
    1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 łyżeczka chrzanu z słoika
    1 łyżka płaska musztardy
    5-6 łyżek majonezu *
    1-2 łyżki gęstej słodkiej śmietany *
    sól, biały pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos tatarski

Sos tatarski z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki, ogórki, cebulę, drobno pokrojone jajko, chrzan, musztardę, majonez i śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do lodówki by sos się schłodził a smaki się przegryzły.
    *W zależności jak gęsty chcemy sos regulujemy dodaniem majonezu i śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować