Na sos tatarski jest mnóstwo przepisów. Od czasu do czasu robię przeróżne wersje, ale najbardziej smakuje mi klasyczna wersja sosu z „Kuchni Polskiej".

Składniki:

  • 4 ogórki konserwowe
    6 marynowanych grzybów (ja zazwyczaj daję leśne)
    2 jajka ugotowane
    majonez
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżeczki jogurtu
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, grzyby i białka jajek bardzo drobno siekamy. Żółtka rozcieramy z łyżką majonezu na jednolitą masę.
  • 2. Łączymy razem, dodajemy chrzan, resztę majonezu i jogurt (tyle, aby skleić składniki sosu) sól, pieprz, odrobina soku z cytryny. Wszystko razem mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować