Sos tatarski z kaparami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Bardzo prosty, pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie.

Idealny dodatek również na Wielkanocny stół.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka marynowanych grzybów
    ¼ szklanki kaparów z zalewy
    4 ogórki konserwowe
    1 cebula
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
    Szczypta pieprzu do smaku
    Szczypta soli do smaku
    Szczypta cukru

    Dodatkowo:
    ½ pęczka natki pietruszki lub koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez Sos tatarski Dodatki

Sos tatarski z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski.
    Kapary osączyć z zalewy, drobno pokroić dodać do cebuli, dorzucić posiekaną natkę pietruszki lub koperek , dodać majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu , wymieszać, odstawić do lodówki aby sos się przegryzł.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Grzyby Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować