Sos tatarski z kaparami

  • wyświetlono: 235 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo prosty, pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie. Idealny dodatek również na Wielkanocny stół.

IMG_20180423_133914
  • 4 porcje
  • 10min

Składniki

1 szklanka marynowanych grzybów
¼ szklanki kaparów z zalewy
4 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
Szczypta pieprzu do smaku
Szczypta soli do smaku
Szczypta cukru

Dodatkowo:
½ pęczka natki pietruszki lub koperku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sos tatarski z kaparami

  • 1. Obraną cebulę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski.
    Kapary osączyć z zalewy, drobno pokroić dodać do cebuli, dorzucić posiekaną natkę pietruszki lub koperek , dodać majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu , wymieszać, odstawić do lodówki aby sos się przegryzł.

    Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórkimajonezsos tatarskiWielkanocgrzybyśniadaniesosyna zimnosos na zimnododatek do mięs
 

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Sałatka z pieczarek a`la sos tatarski

To jedna z naszych ulubionych sałatek.

Sos tatarski

Dodane przez: JustKuchcik

Sos tatarski

Świetny dodatek do jajek, wędlin,...

sos tatarski

Dodane przez: klaudia0318

Sos tatarski z pieczarkami marynowanymi

Idealny na kanapki lub do jajek...

sos tatarski

Dodane przez: Brenia

Sos tatarski

Sos tatarski jest świetnym dodatkiem...

Sos tatarski

Dodane przez: Ola1984

Sos tatarski

Pyszny dodatek do mięs, jajek i...

Sos tatarski

Dodane przez: simplydeliciouspl

Sos tatarski

Zamiast kupować w sklepie, zawsze...