Sos tatarski z kaparami

4.63 (8 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sos tatarski to popularny w różnych częściach globu sos na zimno. Najlepiej smakuje przyrządzony na domowym majonezie.
Świetny dodatek do wędlin, mięs, potraw z grilla, jajek czy panierowanych ryb.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 270 g pieczarek marynowanych
    130 g ogórków konserwowych
    50-70 g kaparów marynowanych
    50 g cebuli
    4 jajka wiejskie
    200 g majonezu
    1-2 łyżki musztardy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos tatarski

Sos tatarski z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki i kapary odsączamy z zalewy.
    Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę, kapary drobno siekamy.
    Całość mieszamy, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku.
    Schładzamy w lodówce.

    Smacznego :)

Porady

* Sos możemy przygotować przy użyciu maszynki do mielenia mięsa. Mielimy wszystkie składniki. Doprawiamy, dodajemy majonez i gotowe. *Majonez możemy zmieszać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Konsystencję sosu regulujemy tymi dodatkami. *Do sosu możemy dodać świeży szczypiorek i koperek. *Cebulę możemy pominąć lub zastąpić ją drobno posiekanym, sparzonym porem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować