Sos rzodkiewkowy

5 (158 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny sos do mięsa, do jajek, do sałaty. Łatwy w przygotowaniu. Pachnący rzodkiewką i szczypiorkiem.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    pęczek rzodkiewek
    mały pęczek szczypiorku
    łyżeczka soku z cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez

Sos rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone, umyte, osuszone rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać razem jogurt z majonezem, startymi rzodkiewkami i posiekanym szczypiorkiem. Dodać sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
    Zostawić na kilka minut w lodówce, żeby smaki się połączyły.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jogurt Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować