Sos rzodkiewkowy

  • wyświetlono: 283 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Pyszny sos do mięsa, do jajek, do sałaty. Łatwy w przygotowaniu. Pachnący rzodkiewką i szczypiorkiem.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

200 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
pęczek rzodkiewek
mały pęczek szczypiorku
łyżeczka soku z cytryny
pieprz czarny świeżo mielony
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Sos rzodkiewkowy

  • 1. Oczyszczone, umyte, osuszone rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać razem jogurt z majonezem, startymi rzodkiewkami i posiekanym szczypiorkiem. Dodać sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
    Zostawić na kilka minut w lodówce, żeby smaki się połączyły.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rzodkiewkimajonezjogurtszczypioreksossos do jajeksos do mięsasos do sałatysos rzodkiewkowy

Komentarze

Podobne przepisy

sos musztardowy

Dodane przez: Bilcia

Klasyczny sos musztardowy

Pyszny sos do jajek i do mięs-...

Dodane przez: PolskaGotuje

Sos cytrynowy do ryby

Super sos do ryby lub kurczaka,...

Sos tatarski

Dodane przez: Marta – redaktor

Sos tatarski

Doskonały do jajek, wędlin czy...

sos gulaszowy

Dodane przez: rena123

Sos gulaszowy

Najzwyklejszy drobno krojony gulasz...

Sos gulaszowy

Dodane przez: JustKuchcik

Sos gulaszowy

Doskonale komponuje się z kaszami...

Dodane przez: Karioka

SOS CHRZANOWY DO JAJEK

Sos chrzanowy jest odpowiednim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.