dip rzodkiewkowy

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

Taki dość pikantny sos pojawia się na naszym stole dość często. Jest nieodłącznym dodatkiem do pasztecików, krokietów czy zapiekanek. Świetny także do pieczonych mięs lub kiełbas z grilla. Jeśli lubicie sos czosnkowy to taka jego odmiana na pewno Wam zasmakuje.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
    3 łyżki dobrego majonezu
    kilka rzodkiewek
    kilka gałązek koperku
    2 duże ząbki czosnku
    szczypta chili
    świeżo zmielony pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Sos czosnkowy Dip

Dip rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek posiekać. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Wszystkie składniki razem wymieszać.

Porady

Sos najlepiej odstawić na jakiś czas do lodówki i nie przyprawiać od razu mocno, bo po jakimś czasie nabierze ostrości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Koper Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować