Sos musztardowy

0 (0 ocen)

Świetny dodatek do jajek, wędlin, pasztetów, a także mięs oraz ryb na zimno. Sos dzięki dodatkowi czerwonej cebuli zyskuje lekko różowe zabarwienie.

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule (łącznie 300g)
    woda
    ocet 10%
    cukier

    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 słoik łagodnej musztardy - 210 g (np. chrzanowa)
    300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    3 łyżki majonezu
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Sosy Majonez Dodatki

Sos musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos musztardowy 1. Cebule posiekać, gotować 10 min w lekko posłodzonej wodzie, zaprawionej niewielką ilością octu. Odcedzić i wystudzić. Cebulę przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę pietruszki, musztardę, pieprz ziołowy.
  • Sos musztardowy 2. Dołożyć jogurt i majonez. Całość wymieszać, doprawić do smaku. Sos włożyć do lodówki do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować