Sos mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Podsmażamy
na rozgrzanym
oleju. Paprykę myjemy, osuszamy
i usuwamy gniazdo
nasienne. Miąższ kroimy
w kostkę. Dodajemy do cukinii
i dusimy.
2.Cebule i czosnek obieramy
i siekamy. Podsmażamy
na drugiej patelni na rozgrzanym
oleju. Wkładamy mięso
i smażymy, mieszając, aż
utworzą się grudki.
3.Do mięsa przekładamy
cukinię i paprykę, dodajemy
koncentrat pomidorowy oraz
keczup. Doprawiamy do
smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Przykrywamy i dusimy
jeszcze ok. 15 minut.
Porady
Podajemy z makaronem lub ryżem. Do smaku możemy skropić sosem słodko-kwaśnym.
Komentarze