Sos mięsno-warzywny

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten sos świetnie smakuje też z ryżem.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 2 cukinie
    ● czerwona papryka
    ● biała i czerwona cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ● 6 łyżeczek keczupu
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos mięsno-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Podsmażamy
    na rozgrzanym
    oleju. Paprykę myjemy, osuszamy
    i usuwamy gniazdo
    nasienne. Miąższ kroimy
    w kostkę. Dodajemy do cukinii
    i dusimy.
  • 2. Cebule i czosnek obieramy
    i siekamy. Podsmażamy
    na drugiej patelni na rozgrzanym
    oleju. Wkładamy mięso
    i smażymy, mieszając, aż
    utworzą się grudki.
  • 3. Do mięsa przekładamy
    cukinię i paprykę, dodajemy
    koncentrat pomidorowy oraz
    keczup. Doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
    Przykrywamy i dusimy
    jeszcze ok. 15 minut.

Porady

Podajemy z makaronem lub ryżem. Do smaku możemy skropić sosem słodko-kwaśnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować