50 gramów mięsa mielonego (może być wieprzowe, drobiowe, jakie macie)
2 zmiażdżone ząbki czosnku
około 0,5 kg mrożonej mieszanki warzywnej (ja miałam trochę leczo, trochę chińskiej, trochę do zup)
1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
1 duża cebula
sól, pieprz, może być ziołowy
ostra i słodka papryka
szczypta ziół prowansalskich lub np przyprawy do pizzy
starty drobno parmezan lub inny ser żółty
Sposób przygotowania przepisu:
sos mięsno - warzywny do makaronu
1.
Mięsko podsmażyć z posiekaną cebulką, dodać przyprawy, wrzucić mieszankę, podlać około 0,5 szklanki wody, gotować około 20 - 25 minut pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając, pod koniec duszenia doprawić, dodać koncentrat (opcjonalnie), gotowe. Na talerzach posypać drobno startym serem żółtym.
Danie podałam z makaronem i chrzanowym colesławem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze