Sos chrzanowy ze szczypiorkiem

5 (1 ocen)

To ulubiony przepis na sos chrzanowy mojej mamy. Co rok gości na wielkanocnym stole. Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, wędlinami i rybami, a także można go podać jako dodatek do jaj.

Składniki:

  • 3 łyżki utartego chrzanu
    3 jaja na twardo
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki gęstej śmietany
    4 łyżki oliwy
    sok z cytryny
    sól, cukier
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy

Sos chrzanowy ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, po czym utrzeć z oliwą. Białka zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. Dodać majonez, chrzan i śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować