Sok z buraka, marchwii, selera i jabłka

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Burak czerwony jest źródłem ważnych dla organizmu składników odżywczych. W burakach znajdują się substancje o działaniu antybakteryjnym. Ze względu na swój bogaty skład, sok z buraka polecany jest szczególnie osobom cierpiącym na anemię. Poprawia przemianę materii i pomaga oczyszczać organizm.

Sok z selera - nawadnia, wspiera odchudzanie, redukuje ciśnienie krwi, poprawia wygląd cery i pomaga w zachowaniu jej młodego wyglądu na lata

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 buraki czerwone
    3 łodygi selera naciowego
    3 marchewki
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sok

Sok z buraka, marchwii, selera i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć.
    Z marchewki i buraków odciąć oba końce.
    Z jabłek usunąć ogonki.
    Wszysto poprzecinać na mniejsze kawałki.
    Pokrojone warzywa i owoce wrzucać naprzemiennie do wyciskarki wolnoobrotowej i wycisnąć sok.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler naciowy Buraki Marchewka Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować