Sok z buraka jabłka i marchewki

4.98 (197 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soku z buraków nie można pić bezpośrednio po wyciśnięciu. Musi odstać przynajmniej pół godziny. W przeciwnym razie będzie zbyt obciążający dla żołądka. Gdy chwilę odstoi staje się łagodny i zupełnie bezpieczny

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 400 ml:
    2 średnie buraki
    2 duże marchewki
    3 jabłka
    Sok z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Napoje Sok

Sok z buraka jabłka i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane surowe buraki pokroić na kawałki. Jabłka ze skórką pokroić na ćwiartki i wyrzucić gniazda nasienne. Warzywa i jabłka przecisnąć w wyciskarce lub sokowirówce. Sok doprawić do smaku cytryną.
    Ja używam wyciskarki, jest zdecydowanie lepsza od sokowirówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jabłka Marchewka Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować