Świeżo wyciskany sok z jabłka i selera

4.85 (13 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest pyszny, szybki oraz prosty w przyrządzeniu, ponadto dodaje energii. Seler jest bardzo nisko kaloryczny, zawiera bardzo dużo witaminy C. Najlepiej pić go na czczo. Taki sok oczyszcza organizm z toksyn, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje gładkość cerze. Zawarte przeciwutleniacze pomagają zwalczać wolne rodniki. Najlepszym urządzeniem do uzyskania soku z selera naciowego jest wyciskarka wolnoobrotowa. Dzięki takiej maszynie nasz sok zachowa wszystkie cenne składniki.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: 2 porcje
    • seler naciowy (1 opakowanie, około 7 łodyg),
    • 3-4 jabłka (najlepiej twarde soczyste),
Wystaw ocenę:

4.85 (13 ocen)

Zobacz również:

Sok

Świeżo wyciskany sok z jabłka i selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi oraz jabłka należy pokroić na mniejsze kawałki, takie, które zmieszczą się do wyciskarki i wyciskamy sok. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler naciowy Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować