Sok jabłkowy

5 (1 ocen)

  • 2 min
  • Dla 2 osób

100% sok wyciśnięty z jabłek, wzmacnia układ odpornościowy, dzięki wysokiej zawartości witaminy C. Zawiera dużo błonnika, dzięki czemu wspomaga proces oczyszczania organizmu z toksyn.

  • 2 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 jabłka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sok

Sok jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, usunąć ogonki.
    Większe owoce poprzekrawać.
    Owoce wrzucić do wyciskarki wolnoobrotowej i wycisnąć z nich sok.
    Sok pijemy zaraz po przygotowaniu, jest wówczas w pełni wartościowy. W lodówce można przechowywać do 24 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Napitki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować