Soczewica duszona z warzywami

4.5 (193 ocen)

Pyszne, lekkie i sycące danie

Składniki:

  • 140 g soczewicy, ok 12 łyżek
    kostka warzywna
    200g pokrojonego mięsa z piersi kurczaka lub indyka
    400g pieczarek
    2 papryki czerwone
    3 marchewki
    1 seler
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczewica duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę zagotować 0.5 l bulionu z kostki warzywnej, gotować ok. 20 minut. Resztę składników pokroić w kostkę i dodać do soczewicy, dusić ok 20 - 30 minut do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować